
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑ:
ΕΠΙΛΕΓΩ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ:
Δεν έχει συντηρητικά σε αντίθεση με την κατεψυγμενη η οποια κατα την παραγωγική της διαδικάσια δέχεται χημική επεξεργασια, η οποια αλλοιώνει την αρχική σύσταση της πατάτας, ώστε να μπορει να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην καταψυξη.
Κόβεται και μοιράζεται αυθημερον
Η φρέσκια πατάτα είναι σαφώς πιο γευστική σε σχέση με την κατεψυγμένη καθώς και πιο υγειινή γι΄αυτο άλλωστε την προτιμούμε και για τα παιδιά μας.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:
Πολλές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης αποφεύγουν την φρέσκια πατάτα εξαιτίας της χρονοβόρου διαδικασίας και της μη σταθερής ποιότητάς της.
Η λύση βρίσκεται στο σωστό τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε στους 140 βαθμούς C για τουλάχιστον πέντε λεπτά ώσπου η πατάτα να μαλακώσει στο εσωτερικό της.
Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Έπειτα τηγανίζουμε στους 175 βαθμούς C για δυο λεπτά.
Με αυτό τον τρόπο η πατάτα αποκτά μια τραγανή κρούστα απ΄έξω αφού μέσα είναι ήδη μαγειρεμένη.
ΕΧΤΡΑ ΤΙP
Τις πατάτες που έχουμε προτηγανίσε στους 140 βαθμόυς όπως είπαμε παραπάνω σε περίπτωση που δεν τις δουλεψουμε μπορούμε να της διατηρήσουμε στην συντήρηση και να τις δουλεψουμε την επόμενη μέρα τηγανίζοντάς στους 175 βαθμούς.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ
Τα πρόσθετα των τροφίμων είναι φυσικές ή χημικές ουσίες που δεν περιέχονται στα συστατικά των τροφίμων.Μολονότι τα πρόσθετα
δεν είναι αναγκαία "κακά", απλά βελτιώνουν κάποια χαρακτηριστικά, όλοι έχουμε κάποτε αναρωτηθεί αν πρέπει να τα καταναλώνουμε.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΠΕ σεβόμενη τον καταναλωτή και πάντοτε στο πνεύμα του εκσυγχρονισμού, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ στην ελληνική αγορά
και προσφέρει ένα προϊόν ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ από αλλεργιογόνα και άλλες βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες.
Έτσι η πατάτα μας διατηρεί τη μέγιστη διατροφική της ικανότητα και οι καταναλωτές μας λαμβάνουν την μέγιστη γευστική απόλαυση χωρίς "εξωγενείς" παρεμβολές.
ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ...
1.Η πατάτα έγινε οικιακό προϊόν μεταξύ 8000-5000 πΧ στα εδάφη μεταξύ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΡΟΥ και ΒΔ ΒΟΛΙΒΙΑΣ.
2.Η διατροφική της αξία είναι πολύ μεγάλη. Δεν περιέχει λίπος και έχει τις μισές θερμίδες από το ρύζι και τα ζυμαρικά.
3.Το όνομά της έρχεται από την Ισπανία "PATATA".
4.H μεγαλύτερη {καταγεγραμμένη) πατάτα βρέθηκε στο COLORADO το 1985 .Ζύγιζε 49kg, είχε μήκος 70cm και πλάτος 37cm.
5.H ποιότητά της διαφέρει κατά τις εποχές ανάπτυξης. Είναι άλλωστε ένα φυσικό προϊόν.
6.Οι πατάτες γίνονται πράσινες όταν εκτεθούν στο φως . Το πράσινο σημείο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σαλανίνης , η οποία έχει πικρή γεύση και είναι επικίνδυνη για την υγεία όταν καταναλωθεί
σε μεγάλες ποσότητες.
7.Το 80% της πατάτας είναι νερό.Περιέχει επίσης μέταλλα, φυτικές ίνες και βιταμίνες όπως αυτή του συμπλέγματος Β και υψηλά ποσοστά σε βιταμίνη C.